Over ons

About Us-Sipster-Straws-Sipster.nl

Sipster is gestart door drie Nederlandse ondernemers die de strijd aan wilde gaan met wegwerp plastic door écht duurzame alternatieven aan te bieden. Het wast tijd voor actie toen wij ons realiseerde dat één plastic rietje er 200 jaar over doet om af te breken in kleine deeltjes die voor altijd ons milieu blijven vervuilen.

In 2017, ontmoette het Sipster team een lokale producent van herbruikbare bamboe rietjes in het Noorden van Vietnam. Onder de indruk van zijn skills en product, hadden we onze eerste partner gevonden. We hebben nauw samengewerkt om het product verder te ontwikkelen en ontwikkelde samen nieuwe producten, zoals een 100% natuurlijk schoonmaakborsteltje en een handig meeneem zakje voor de rietjes.

Sinds de start heeft Sipster het aanbod aan duurzame rietjes uitgebreid, van rietjes die razendsnel composteren in je eigen composthoop tot rietjes die in een snack veranderen na gebruik. Het platform is verandert in een plek waar iedereen die met plastic rietjes wilt breken een perfect alternatief kan vinden.

In de komende jaren richt Sipster zich op het aanbieden van rietjes met een focus op kwaliteit én duurzaamheid. Geen rietjes uit China met hoge risico’s op ontbossing, corruptie en slechte arbeidsomstandigheden. Sipster kiest voor een positieve impact op mens en milieu. Zo zorgen onze bamboe rietjes voor een inkomen voor rijstboeren in het Noorden van Vietnam, worden alle andere Sipster rietjes van duurzame materialen in Europa gemaakt en kunnen ze na gebruik gerecycled of gecomposteerd worden. Sipster cares for people & planet! Doe je mee?