Bamboe rietjes: een duurzaam alternatief voor plastic

Een rietje geeft je drankje net even wat extra’s: een feestelijke uitstraling, een gevoel van luxe of wat meer vrolijkheid. Helaas wordt onze planeet niet zo vrolijk van al dat plastic afval. Wist je dat het maar liefst 200 jaar duurt voor plastic is afgebroken tot kleine stukjes? Kleine stukjes waar het milieu voor altijd last van heeft...

Rietjes van bamboe

De panda’s ontdekte al vele jaren geleden hoe geweldig bamboe is, maar inmiddels zijn ook mensen fan van deze topper. Sipster maakte er dan ook bamboe rietjes van. Deze elegante rietjes zijn niet alleen een must voor jouw drankje, maar ook voor de aarde. De reden? Ze zijn 100% natuurlijk, hartstikke sterk en erg duurzaam. Bamboe kan namelijk tot wel 1 meter per dag groeien en groeit gewoon door nadat de stengel is afgekapt.

Bamboe Rietjes Sipster

Gooi je rietjes van bamboe nooit na één keer in de prullenbak, want ze kunnen eenvoudig gereinigd worden met een schoonmaakborsteltje om opnieuw in jouw favoriete drankje te serveren. Je leest het goed, jouw bamboe rietjes zijn herbruikbaar, waardoor jouw drankje er keer op keer uitziet als een feestje.

Haal bamboe rietjes in huis

Waar komen onze bamboe rietjes vandaan?

Onze bamboe rietjes worden gemaakt van bamboe dat groeit in het wild in het Noorden van Vietnam. Hiervoor zijn géén bossen gekapt en er worden géén pesticiden en chemicaliën gebruikt. De bamboe wordt gekapt als deze dik genoeg is. Daarna worden de stengels alleen nog gepolijst en gesteriliseerd, zonder het gebruik van chemische stoffen.

De productie van onze bamboe rietjes zorgt voor een inkomen van Noord-Vietnamese rijstboeren. Wij laten namelijk alle verwerkingsstappen plaatsvinden in Noord-Vietnam (van het kappen tot het polijsten) waardoor de maximale waarde en positieve impact in het land van herkomst blijft.

Alternatieven uit China

Helaas komen veel andere bamboe rietjes op de Nederlandse markt uit China. En juist daar worden bossen gekapt om bamboeplantages aan te leggen om te voldoen aan de drastisch gestegen vraag naar bamboe. Een ander nadeel is dat op deze plantages vaak pesticiden en chemicaliën worden gebruikt.

Daarnaast wordt de bamboe verpulverd en worden er chemische lijmstoffen gebruikt tijdens het verwerkingsproces om de bamboe in de vorm van een rietje te krijgen. En zoals je helaas kunt verwachten is deze lijmstof erg ongezond en zorg het voor chemisch afval na het gebruik van het rietje.

Bamboe rietjes vaatwasser

Het is een veel gestelde vraag: kunnen mijn bamboe rietjes in de vaatwasser? We hebben goed nieuws voor je, want dat kan! Zo kun je makkelijk jouw bamboe rietjes schoonmaken zonder dat dit je moeite kost en blijven ze tegelijkertijd in topconditie.

Bamboe rietjes in de horeca

Niet alleen op jouw feestje of voor jouw mooie foto zijn onze eyecatchers onmisbaar. Bamboe rietjes zijn in de horeca ook een absolute favoriet. Steeds meer restaurants, eetcafés en lunchrooms denken aan het milieu en wij zijn dan ook hartstikke trots dat wij hun bamboe rietjes groothandel mogen zijn. Ga je de volgende keer een dagje of avondje uit? Support ze en neem plaats op het terras waar ze single-use plastic in de ban hebben gedaan.

Koop bamboe rietjes voor jouw bar of winkel

Rietjes van Bamboe Sipster

Voordelen van rietjes van bamboe

Bij Sipster raken we niet uitgepraat over onze fijne bamboe rietjes. Dus hebben we geprobeerd om voor jou kort samen te vatten waarom rietjes van bamboe ook bij jou in de keukenla of in je bar thuishoren:

  • Je maakt van jouw simpele drankje een luxe versnapering.
  • Ze zijn duurzaam en van 100% natuurlijk materiaal gemaakt. Bovendien zijn bamboe rietjes herbruikbaar. Dit omdat ze hartstikke stevig zijn. Je hoeft dus niet iedere keer op pad voor een nieuwe set, en kunt ze keer op keer gebruiken.
  • Bamboe rietjes kunnen in de vaatwasser. Wel zo prettig, want zo wordt het schoonmaken wel heel eenvoudig.
  • Onze rietjes van bamboe zijn hypoallergeen. Iedereen kan dus zonder zorgen genieten.
  • Bamboe is neutraal en zal de smaak van jouw drankje dan ook niet beïnvloeden. Wel zo prettig.

Bekijk onze bamboe rietjes

Ontdek al onze duurzame rietjes

Wil je afwisselen tussen al onze duurzame favorieten? Dat kan! Sipster heeft naast bamboe rietjes ook andere milieuvriendelijke alternatieven voor plastic. Wat dacht je bijvoorbeeld van onze oogverblindende metalen rietjes, papieren rietjes, Biorix® rietjes, stro rietjes of zelfs eetbare rietjes? De keuze is helemaal aan jou…