Eetbare rietjes: lekker én duurzaam

Dagelijks worden er in de wereld nog miljoenen plastic rietjes weggegooid en dat veroorzaakt milieuvervuiling. Daar wil jij ook iets tegen doen, toch? Fijn! Gelukkig zijn er diverse duurzame oplossingen bedacht om het gebruik van plastic wegwerprietjes terug te dringen.

Zo zijn er bijvoorbeeld rietjes van bamboe, stro, metaal en er zijn zelfs rietjes om op te eten! Eetbare rietjes zijn biologisch afbreekbaar, 100% milieuvriendelijk en ook nog eens erg lekker! Daarnaast kunnen ze volledig omgezet worden in energie door ze bij het groenafval te gooien (compost) of op te eten (calorietjes😉).

Waarom kiezen voor eetbare rietjes?

Plastic rietjes zijn erg milieuvervuilend. Gemiddeld worden deze rietjes voor vijf minuten gebruikt, maar het duurt wel 200 jaar voordat het plastic is afgebroken tot kleine deeltjes die voor altijd ons milieu zullen vervuilen. We begrijpen dat je daarom liever geen plastic rietjes meer wil gebruiken. Maar we snappen ook dat je het fijn vindt om je limonade of cocktail uit een rietje te drinken.

Eetbare rietjes Sipster

Gelukkig is er een oplossing! Er zijn namelijk veel rietjes die je als alternatief kunt gebruiken. Bijvoorbeeld de eetbare rietjes van Sorbos. Deze rietjes zijn geschikt voor ieder koud drankje. Ze zijn fris en geven je drankje extra smaak en worden gewoon in Europa gemaakt. Ze zijn dus niet de halve wereld overgevlogen om in jouw drankje te belanden!

Koop jouw Sorbos rietjes hier

Rietjes met smaak

Smaken verschillen. Daarom zijn Sorbos eetbare rietjes in meerdere heerlijke smaken verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit aardbei, gember, limoen en citroen. Door deze frisse smaken geniet je nog meer van je drankje. Je kunt het eigenlijk ook zien als een extra ingrediënt, en het staat nog feestelijk ook. Is je glas leeg? Dan kun je aan je eetbare rietje beginnen. Eet smakelijk!

De Sorbos rietjes zijn 100% milieuvriendelijk en uiteraard biologisch afbreekbaar. Ze zijn gemaakt van suiker, water, gelatine en maiszetmeel. Deze eetbare rietjes met smaak zijn te gebruiken in koude drankjes en blijven tot zeker 30 minuten in vorm.

Eetbare rietjes kopen?

Wil jij deze rietjes met smaak ook proberen? Dat kan! Je kunt de eetbare rietjes kopen via Sipster. Kies jouw favoriete smaak en bestel ze eenvoudig via onze site. De Sorbos rietjes worden per 200 stuks verpakt. Ideaal wanneer je een feestje geeft en je de rietjes aan al jouw gasten wil laten proeven. Heb je naast een drankje, meteen een hapje geregeld!

Haal deze rietjes in huis

Sorbos rietjes Sipster

Sorbos rietjes voor in de horeca

Ook voor in de horeca zijn Sorbos rietjes een supermooi en lekker alternatief voor plastic rietjes. Serveer een Mojito bijvoorbeeld met een rietje met limoensmaak of voorzie die fruitige smoothie van een rietje met aardbei smaak. En geen zorgen: deze eetbare rietjes blijven minimaal een half uur sterk. Meer dan genoeg tijd om het drankje én rietje te verorberen.

Andere duurzame rietjes

Ben je benieuwd naar onze andere rietjes? Sipster heeft naast de Sorbos eetbare rietjes, nog meer alternatieve duurzame soorten. Rietjes die wél milieuvriendelijk zijn. Bijvoorbeeld bamboe rietjes, papieren rietjesmetalen rietjes en rietjes gemaakt van stro! Let op: deze rietjes zijn natuurlijk niet allemaal eetbaar 😉